Audit podniku a kreativní účetnictví - Kubelková, Ivana (2012)
Naše generace žije v moderním globalizovaném světě, který posledních pár let prochází ekonomickou recesí. Právě tato ekonomická recese často nutí vedení společnosti, aby upravovala dosažené finanční výsledky k obrazu svému, a naplňovala tak očekávání svých vlastníků. To, aby se vlastníci mohli na informace obsažené v předložených finančních výkazech bez obav spolehnout, zabezpečuje externí audit. Hlavním cílem této diplomové práce je přiblížit čtenáři auditorskou profesi a průběh auditu, to jak po stránce teoretické, tak praktické. Důraz je kladen zejména 4. fázi auditu -- tedy samotné testování. Práce obsahuje praktické rady pro uživatele účetní závěrky, jak poznat, že účetní závěrka není zcela v pořádku. V práci rovněž definuji pojem kreativní účetnictví a objasňuji jeho základní metody.