Audit podniku a kreativní účetnictví - Kubelková, Ivana; Dvořáček, Jiří, 1947-; Bezděková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Naše generace žije v moderním globalizovaném světě, který posledních pár let prochází ekonomickou recesí. Právě tato ekonomická recese často nutí vedení společnosti, aby upravovala dosažené finanční výsledky k obrazu svému, a naplňovala tak očekávání svých vlastníků. To, aby se vlastníci mohli na informace obsažené v předložených finančních výkazech bez obav spolehnout, zabezpečuje externí audit. Hlavním cílem této diplomové práce je přiblížit čtenáři auditorskou profesi a průběh auditu, to jak po stránce teoretické, tak praktické. Důraz je kladen zejména 4. fázi auditu -- tedy samotné testování. Práce obsahuje praktické rady pro uživatele účetní závěrky, jak poznat, že účetní závěrka není zcela v pořádku. V práci rovněž definuji pojem kreativní účetnictví a objasňuji jeho základní metody.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses