Informační podpora laboratorních žádanek v nemocnicích ČR - Fišerová, Marcela; Stanovská, Iva; Hřib, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou informační podpory laboratorních žádanek ve zdravotnických zařízeních České republiky. Jejím cílem je zanalyzovat stav využití elektronických žádankových systémů a jejich integrace do nemocničních infomačních systémů v praxi českých zdravotnických zařízení a na základě průzkumu vyvodit závěry o celkovém stavu a předpokládaném vývoji těchto systémů. Analýza proběhla prostřednictvím dotazníkového šetření v náhodně vybraném vzorku zdravotnických zařízení ČR. Výsledky studie mohou sloužit jak samotným respondentům, kteří se studie zúčastnili pro srovnání s konkurencí, tak společnostem působícím na trhu IS/ICT pro případný rozvoj aplikačních SW systémů pro podporu analyzované oblasti. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zpracována na základě rešerše dostupné odborné literatury a dostupných elektronických zdrojů týkajících se informačních technologií ve zdravotnictví. Praktická část se věnuje samotné výzkumné studii -- dotazníkovému šetření, analýze a interpretaci získaných výsledků.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses