Význam a fungování kontrolních mechanismů ve vztahu k finační pozici účetní jednotky - Bednář, Jan; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá kontrolami finančního účetnictví v účetní jednotce. Jejím cílem je zhodnotit roli dnešních kontrolních mechanismů a v kontextu dnešní doby poukázat na některé nedostatky. Mechanismy kontroly práce rozděluje na interní a externí. Jsou zde popsány procesy obou typů kontrol jako interní audit, externí audit, interní účetní předpisy a informační systémy. Kontrolní procesy jsou aplikovány na společnost Business Media CZ. Práce rozvádí vnitřní kontrolní procesy v Business Media CZ jako součásti koncernu a uvádí příklady selhání interních i externích kontrolních procesů na dvou společnostech (Enron a Olympus). Práce popisuje interní kontrolní procesy společnosti Business Media CZ a ve světle dnešní doby kontrolní mechanismy jako celek. Kontrolním procesům přiděluje váhy významnosti.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses