Průmyslová zóna Nové Pole v Karviné a její další osud - Sommer, Petr; Piecha, Marian, 1982-; Hana, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tématem diplomové práce je analýza dalšího působení společností umístěných v Průmyslové zóně Karviná -- Nové Pole. Za pomocí kritérií je provedena analýza jednotlivých společností působících v PZ Nové Pole, které jsou ohroženy rozšířením těžby černého uhlí v případě prolomení stávajících limitů. Úvodní praktická část se zabývá základním názvoslovím týkající se průmyslových zón, osvojuje jednotlivé typy zón a legislativu, která je spojená s jejich výstavbou. Zaměřuje se dále na podporu rozvoje průmyslových zón a systém investičních pobídek se zaměřením na Moravskoslezský kraj. V praktické části se jedná především o zhodnocení stávající situace u konkrétních společností a výsledkem je, které společnosti budou mít větší či menší zájem o setrvání v PZ Nové Pole.
Vedoucí práce: Marian Piecha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses