Návrh a zabezpečení malé bezdrátové sítě - Žižka, Ladislav (2012)
Tato práce se zabývá návrhem a zabezpečením malé bezdrátové sítě. Hlavním cílem je návrh domácí sítě v obytném domě a volba optimálního způsobu zabezpečení Wi-Fi. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část teoreticky popisuje počítačové sítě a funkce některých síťových prvků. Další část se zabývá návrhem sítě, výběrem síťových prvků a jejich nastavováním. Popisuje také některé funkce alternativního firmwaru DD-WRT. Třetí část představuje nejčastější způsoby zabezpečení Wi-Fi a software pro sledování sítí. V poslední části jsou ukázány některé typy útoků na Wi-Fi sítě pomocí nástrojů z kolekce programů Aircrack-ng.