Návrh a zabezpečení malé bezdrátové sítě - Žižka, Ladislav; Pinkas, Otakar, 1942-; Šmejkal, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá návrhem a zabezpečením malé bezdrátové sítě. Hlavním cílem je návrh domácí sítě v obytném domě a volba optimálního způsobu zabezpečení Wi-Fi. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část teoreticky popisuje počítačové sítě a funkce některých síťových prvků. Další část se zabývá návrhem sítě, výběrem síťových prvků a jejich nastavováním. Popisuje také některé funkce alternativního firmwaru DD-WRT. Třetí část představuje nejčastější způsoby zabezpečení Wi-Fi a software pro sledování sítí. V poslední části jsou ukázány některé typy útoků na Wi-Fi sítě pomocí nástrojů z kolekce programů Aircrack-ng.
Vedoucí práce: Otakar Pinkas
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses