Porovnání systémů pro hodnocení efektivnosti pomocí DEA modelů - Murinová, Michaela (2013)
Diplomová práce se zabývá hodnocením efektivnosti produkčních jednotek pomocí DEA modelů se zaměřením na využití k tomu určených programových prostředků. Práce se skládá ze čtyř kapitol, kde jsou v krátkosti představeny různé přístupy k hodnocení efektivnosti. Podrobněji je popsána a rozebrána metoda analýzy obalu dat (DEA) a její modifikace -- základní modely, model CCR, BCC a aditivní model. Hlavní část práce spočívá v její druhé polovině, kde je popsán postup práce s jednotlivými programy a jsou zde shrnuty jejich výhody a nevýhody. Poslední kapitola aplikuje předchozí znalosti na reálný příklad -- hodnocení efektivnosti krajských služeben Policie ČR.