Ekonomika športového klubu a športového zariadenia - Mačuga, Marek (2013)
Cieľom diplomovej práce bolo analyzovať ekonomickú aktivitu a hospodárenie športového klubu Iuventa Michalovce spolu sjeho športovým zariadením Chemkostav Aréna. Na dosiahnutie tohto cieľa bola vypracovaná analýza výnosov anákladov klubu, spolu s koreláciou výsledkov k finančným zdrojom. Dôraz bol kladený na personálnu stránku klubu, analýzu konkurencie či komunikáciu klubu smerom k fanúšikom a verejnosti. Po dôslednom preskúmaní aktuálnej situácie možno Iuventu Michalovce stotožniť s prototypom moderného športového klubu, ktorý sa spolu s patrónom snaží o vybudovanie kvalitného zázemia a zvýšenie popularity hádzanej v regióne a na Slovensku. Vďaka partnerovi je situácia v klube stabilná aj napriek tomu, že klub nedosahuje pozitívne ekonomické výsledky, nakoľko sa sústredí prednostne na športové výsledky.