Ekonomika športového klubu a športového zariadenia - Mačuga, Marek; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cieľom diplomovej práce bolo analyzovať ekonomickú aktivitu a hospodárenie športového klubu Iuventa Michalovce spolu sjeho športovým zariadením Chemkostav Aréna. Na dosiahnutie tohto cieľa bola vypracovaná analýza výnosov anákladov klubu, spolu s koreláciou výsledkov k finančným zdrojom. Dôraz bol kladený na personálnu stránku klubu, analýzu konkurencie či komunikáciu klubu smerom k fanúšikom a verejnosti. Po dôslednom preskúmaní aktuálnej situácie možno Iuventu Michalovce stotožniť s prototypom moderného športového klubu, ktorý sa spolu s patrónom snaží o vybudovanie kvalitného zázemia a zvýšenie popularity hádzanej v regióne a na Slovensku. Vďaka partnerovi je situácia v klube stabilná aj napriek tomu, že klub nedosahuje pozitívne ekonomické výsledky, nakoľko sa sústredí prednostne na športové výsledky.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses