Strategické řízení - Zázvorka, Tomáš; Krause, Josef, 1978-; Vintnera, Vladislava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem předložené diplomové práce je provést strategickou analýzu, na jejím základě formulovat strategii a navrhnout způsob implementace a kontroly strategie pro divizi SAP společnosti Pontech s.r.o. a napomoci tak k úspěšnému zavedení systému strategického řízení v této divizi, resp. podniku. Práce se skládá ze dvou hlavních částí. V první, teoreticko-metodologické, části jsou nejprve vysvětleny pojmy a teorie strategického řízení a strategie, dále jsou pak uvedeny nejčastější nástroje a metody strategické analýzy i dalších fází strategického cyklu, tj. formulace, implementace a kontroly strategie, které jsou využity v druhé, analytické, části práce. Postupně je tedy provedena analýza makro i mikrookolí, analýza vnitřních zdrojů a schopností, syntéza v podobě SWOT analýzy, na základě toho je formulována strategie a nakonec je navržen způsob implementace a kontroly strategie za použití principů systému Balanced Scorecard.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses