Strategická analýza - Fuksová, Michaela; Krause, Josef, 1978-; Tondlová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je sestavit strategickou analýzu ekologicky hospodařící farmy. Práce obsahuje dvě hlavní části, část teoreticko-metodologickou a část praktickou. V rámci teoreticko-metodologické části jsou identifikovány různé přístupy ke strategii a následně popsány postupy strategické analýzy. Poznatky z teoreticko-metodologické části jsou aplikovány v části praktické. Ta se sestává z analýzy okolí a analýzy vnitřních zdrojů a schopností farmy. Z analýzy okolí vyplývá pro farmu řada příležitostí, ale také hrozeb. Z analýzy vnitřních zdrojů a schopností lze určit její silné a slabé stránky. Tyto závěry jsou také následně shrnuty v rámci SWOT analýzy, ve které jsou i blíže popsány. V samotném závěru jsou uvedena strategická doporučení.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses