Rozvoj mikroregionu Rakovnicko a podpora podnikání v území - Sušánková, Eva (2012)
Diplomová práce řeší problematiku rozvoje mikroregionu Rakovnicko s přihlédnutím na oblast cestovního ruchu. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jaké možnosti má zkoumaný region pro podporu podnikatelských aktivit v oblasti cestovního ruchu. Dílčím cílem pak bylo postihnout limity rozvoje podnikání v této oblasti. Cíle byly zjišťovány prostřednictvím analýzy stavu nástrojů podpory podnikání na Rakovnicku. Analýza se týkala minulého a současného stavu jednotlivých nástrojů podpory a v rámci každého z nich byla učiněna závěrečná doporučení.