Lean software development v testovacím týmu - Chodura, Ondřej (2012)
Práce se věnuje pozici testování software podle přístupu Lean software development a jeho aplikací v testovacím týmu. První část práce představuje koncept Lean myšlení a jeho základní principy a dále se práce zaměřuje na samotnou pozici testování podle Lean software development. Tato práce se nejdříve zabývá agilním přístupem k vývoji a pozici testování v Lean software development. Koncept Lean software development definuje několik principů, podle kterých by se měly testovací týmy řídit. Tyto principy a jejich obecná aplikace v testovacích týmech bude následně vysvětlena. Druhá část práce je věnována aplikaci Lean software development ve firmě. Pracuji na testerské pozici a znám již procesy během vývoje a testování, proto je jedním z cílů této práce aplikovat tento přístup v týmu, ve kterém s kolegy zajišťujeme testování softwaru. Nejdříve je nastíněna výchozí situace ve firmě. Uvedeny jsou použité techniky a druhy používaných nástrojů a postupů a také nevýhody a problémy, se kterými se v průběhu testování dle dřívějších standardů potkáváme. Poté následuje text zabývající se aplikací principů Lean software development v našem testovacím týmu a zlepšení a výhody, které přináší.