Lean software development v testovacím týmu - Chodura, Ondřej; Pavlíček, Luboš; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce se věnuje pozici testování software podle přístupu Lean software development a jeho aplikací v testovacím týmu. První část práce představuje koncept Lean myšlení a jeho základní principy a dále se práce zaměřuje na samotnou pozici testování podle Lean software development. Tato práce se nejdříve zabývá agilním přístupem k vývoji a pozici testování v Lean software development. Koncept Lean software development definuje několik principů, podle kterých by se měly testovací týmy řídit. Tyto principy a jejich obecná aplikace v testovacích týmech bude následně vysvětlena. Druhá část práce je věnována aplikaci Lean software development ve firmě. Pracuji na testerské pozici a znám již procesy během vývoje a testování, proto je jedním z cílů této práce aplikovat tento přístup v týmu, ve kterém s kolegy zajišťujeme testování softwaru. Nejdříve je nastíněna výchozí situace ve firmě. Uvedeny jsou použité techniky a druhy používaných nástrojů a postupů a také nevýhody a problémy, se kterými se v průběhu testování dle dřívějších standardů potkáváme. Poté následuje text zabývající se aplikací principů Lean software development v našem testovacím týmu a zlepšení a výhody, které přináší.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses