Účetní a daňová specifika společenství vlastníků jednotek - Tomášková, Kamila (2013)
Cílem bakalářské práce je definovat účetní a daňová specifika společenství vlastníků jednotek a ukázat, že na základě stejných legislativních podkladů účtují správci různých společenství jinak. Obsahem je popis základních informací o společenství vlastníků jednotek a hlavních způsobů financování. Dále je obsahem specifikace různých účetních postupů při účtování nákladů, výnosů, majetku společenství a cizích zdrojů, a také určení daní a odvodů platných pro tento druh právnické osoby. Závěrem je srovnání pomocí metody komparace tří účetnictví za rok 2011 různých společenství vlastníků jednotek a je důkazem, že každé z nich účtuje položky jiným způsobem.