Účetní a daňová specifika společenství vlastníků jednotek - Tomášková, Kamila; Hálek, Miroslav; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem bakalářské práce je definovat účetní a daňová specifika společenství vlastníků jednotek a ukázat, že na základě stejných legislativních podkladů účtují správci různých společenství jinak. Obsahem je popis základních informací o společenství vlastníků jednotek a hlavních způsobů financování. Dále je obsahem specifikace různých účetních postupů při účtování nákladů, výnosů, majetku společenství a cizích zdrojů, a také určení daní a odvodů platných pro tento druh právnické osoby. Závěrem je srovnání pomocí metody komparace tří účetnictví za rok 2011 různých společenství vlastníků jednotek a je důkazem, že každé z nich účtuje položky jiným způsobem.
Vedoucí práce: Miroslav Hálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses