Vykazování odložené daně dle české účetní legislativy v příloze k účetní závěrce vybraných společností - Švandrlíková, Tereza (2012)
Bakalářská práce rozebírá odloženou daň v České republice. V teoreticko-metodologické části je rozpracována podstata a význam odložené daně. Práce zmiňuje příčiny vzniku odložené daně, metody a způsoby výpočtu odložené daně. Věnuje se inventarizaci, vykazování a zveřejňování odložené daně. Práce přibližuje vybrané tituly vedoucí ke vzniku odložené daně. V analytické části jsou rozebírány přílohy k účetním závěrkám. Podle hodnotících kritérií zjišťuje, jak je odložená daň uváděna v přílohách k účetním závěrkám. Práce se zaměřuje na společnosti, které účtují podle českých účetních předpisů.