Vykazování odložené daně dle české účetní legislativy v příloze k účetní závěrce vybraných společností - Švandrlíková, Tereza; Jirásková, Simona; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce rozebírá odloženou daň v České republice. V teoreticko-metodologické části je rozpracována podstata a význam odložené daně. Práce zmiňuje příčiny vzniku odložené daně, metody a způsoby výpočtu odložené daně. Věnuje se inventarizaci, vykazování a zveřejňování odložené daně. Práce přibližuje vybrané tituly vedoucí ke vzniku odložené daně. V analytické části jsou rozebírány přílohy k účetním závěrkám. Podle hodnotících kritérií zjišťuje, jak je odložená daň uváděna v přílohách k účetním závěrkám. Práce se zaměřuje na společnosti, které účtují podle českých účetních předpisů.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses