Význam spolupráce partnerských měst na příkladu vybraných obcí Středočeského kraje - Cimlerová, Petra; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá spoluprací měst a obcí se zaměřením na mezinárodní spolupráci formou partnerských měst. V první části analyzuje teoretický rámec a cíle spolupráce, právní ukotvení a možnosti jejího financování. Ve druhé části se práce zaměřuje na tři konkrétní obce Středočeského kraje -- Beroun, Černošice a Dobřichovice -- a zkoumá spolupráci partnerských měst v praxi. V samotném závěru dochází k porovnání obou částí. Práce se zde zaměřuje na realitu týkající se financování, kde zjišťuje, že vzhledem ke značným obtížím souvisejícím se žádostmi o peněžní pomoc se města raději spoléhají na vlastní zdroje, a předkládá odpovědi na klíčové otázky, kterými dokazuje nesporný význam této formy spolupráce: je výhodná pro všechny zúčastněné strany a obcím se daří naplňovat dané teoretické cíle.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses