Analýza faktorů působících na hypoteční trh - Trtílek, Pavel; Radová, Jarmila; Pavelka, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu faktorů, které ovlivňují hypoteční trh. Zabývá se působením jednotlivých makroekonomických veličin na celkový objem poskytnutých hypotečních úvěrů. Práce je rozdělena do několika částí, přičemž po krátkém ohlédnutí do historie jsou popsány základní charakteristiky trhu a jejich vývoj. V další části jsou analyzovány nejdůležitější makroekonomické faktory a jejich působení na hypoteční úvěry. Následuje pohled na statistiky úvěrů ze stavebního spoření, které mohou být chápany jako konkurenční produkt pro financování bydlení. Závěrečná část je věnována ekonometrické analýze časových řad a potvrzení či vyvrácení předpokládaných vztahů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses