Vývoj daňového mixu ČR a jeho porovnání s vývojem mixu zemí EU - Vyoral, Tomáš; Kubátová, Květa, 1952-; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá tematikou daňového mixu. Hlavním cílem je analýza vývoje českého daňového mixu a jeho srovnání s členskými státy EU v letech 1995 - 2010. První teoretická část práce je zaměřena na základní daňové pojmy, které se týkají tematiky daňového mixu. Jsou jimi daň, daňový systém, daňová reforma a daňová kvóta. Následující část reflektuje strukturu a vývoj českého daňového mixu a hlavní reformy českého daňového systému do roku 2010. Třetí část práce je zaměřena na komparaci daňového mixu a jeho vývoje s členskými státy Evropské unie. Nejdřív jsou srovnány podíly konkrétních daní v daňových mixech členských států EU a následně je komparován vývoj daňového mixu ČR s vývojem průměru mixů členských států Evropské unie. V závěru práce je provedeno kompletní srovnání a vyslovena predikce ve vývoji daňového mixu ČR.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses