Financování vysokých škol v ČR a v Austrálii - Macejko, Miroslav (2012)
Zámerom je načrtnúť súčasnú situáciu financovania školstva v Českej republike a zhodnotiť jeho nedostatky, ďalej analyzovať systém financovania vysokých škôl v Austrálii a zhodnotiť jeho výhodnosť, nájsť argumenty za a proti zavedeniu školného. Odhadnúť ideálnu výšku príspevku študentov a zistiť ich názor na danú tému. Posúdiť Český systém a navrhnúť prípadné zmeny, ktoré by tieto nedostatky odstránili, a to práve nahliadnutím do iného systému inej krajiny, ktorý sa javí ako fungujúci a bude braný ako vzor.