Stanovení základu daně z nemovitostí v zemích OECD - Hájek, Petr (2013)
Diplomová práce pojednává o dani z nemovitostí v zemích OECD. Cílem této práce je porovnání jednotlivých metod stanovení základů daně. Podrobnější analýza bude provedena u jedenácti evropských států včetně České republiky. Svoji pozornost věnuji kromě jednotlivých základů daně i systémům daňových sazeb a slev na dani. Na základě zjištěných poznatků shrnu současný stav právních úprav daně z nemovitostí ve vybraných státech. Moji snahou bude vystihnout silné a slabé stránky jednotlivých přístupů ke stanovení základů daně. V závěru práce se pokusím navrhnout ucelený systém zdaňování nemovitého majetku.