Společný konsolidovaný základ daně korporací (CCCTB) v EU - Čondlová, Dagmar; Kubátová, Květa, 1952-; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem mé diplomové práce je prostřednictvím komparativní analýzy zjistit rozdíly mezi nově navrženou směrnicí o společném konsolidovaném základu daně z příjmů právnických osob a daňovými systémy Francie, Německa a Velké Británie. Práce je zaměřena především na porovnání způsobu odpisování, přístupu k zásobám a investičním pobídkám, výši korporátní daně a možnostem přenosu ztráty. Přestože každý daňový systém má svá určitá specifika, dalo se předpokládat, že se tvůrci navrhované směrnice nechají inspirovat silnými státy Evropské unie. Závěrečná kapitola však prokázala, že pracovní skupina se u většiny sledovaných položek těmito sáty ovlivnit nenechala.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses