Harmonizace nepřímých daní v Kanadě - Veselá, Klára (2013)
Obsahem této diplomové práce je historie a vývoj nepřímých daní v Kanadě. Nepřímé daně tvoří podstatnou složku příjmů státních rozpočtů a jejich důležitost v posledních letech stoupá. Pozornost je v této práci věnována především procesu harmonizace ve zmíněné oblasti a jeho vlivu na sazby nepřímých daní, jelikož sazbová politika zajímá kromě ekonomických odborníků a politiků i širokou veřejnost. Do jaké míry mohou země svou daňovou politiku ovlivňovat, záleží na úrovni jejich pravomocí v této oblasti.