Změny daňových mixů zemí EU v důsledku krize - Nováková, Aneta; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá otázkou, zda finanční krize, která vznikla v roce 2007 ve Spojených státech amerických a postupně se přelila do celého světa, způsobila změnu ve struktuře daňových příjmů států v rámci Evropské unie. Je nutné určit trendy v oblasti daňových mixů v čase, které nám pomohou lépe určit, zda případně změny ve struktuře mohou být skutečně důsledkem krize, nebo zda se jedná o vývoj, který je v rámci Evropské unie uplatňován již po delší časové období. Analýza se týká daní nepřímých, sociálního zabezpečení a daní přímých, které jsou analyzovány samostatně z pohledu osobní důchodové daně a daně z příjmu korporací. Zkoumaným obdobím je počátek krize -- jedná se tedy zejména o změny ve zlomovém období před krizí a v krizi (roky 2006 a 2007 jsou porovnávány rovněž s dvouletým obdobím let 2008 a 2009). Analýza je prováděna za pomocí t-testů.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses