Základy korporátních daní a výsledky hospodaření - Dyškant, Jan; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku vazby mezi základy korporátních daní a výsledky hospodaření, především vymezuje aktuální kroky Evropské unie podniknuté v dané oblasti. Jsou vymezeny pojmy základ daně z příjmů právnických osob, výsledek hospodaření, Jednotný konsolidovaný základ daně, Mezinárodní standardy účetního výkaznictví, metody pro měření vazby mezi základy daní z příjmů a výsledky hospodaření. Základ daně je analyzován prostřednictvím popisu Jednotného konsolidovaného základu daně, jeho přínos pro uživatele je vyhodnocen na základě dat ze studie společnosti Deloitte. Výsledek hospodaření je analyzován v rámci implementace IFRS do České republiky, kdy je, pomocí případové studie, porovnána vykazovaná hodnota výsledku hospodaření stanovená v obou systémech. Metody pro měření vazby mezi vymezenými veličinami jsou doplněny argumenty pro případné sblížení, nebo nesblížení obou veličin. Argumenty jsou doloženy na vybraných tématech aplikovaných v České republice.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses