Rozpočty a rozpočtování v preprimárním a primárním školství - Tesaříková, Martina; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomové práce se zabývá rozpočty v sektoru školství, konkrétně v mateřských školách a základních školách. Správné sestavení rozpočtu je důležitým úkolem pro pracovníky managementu a ředitele škol. Je to proto, že tyto instituce jsou financovány převážně z veřejných zdrojů na základě pevně stanovených pravidel(normativů a limitů). V práci je obsaženo srovnání rozpočtů na vybraném vzorku škol Středočeského kraje z hlediska struktury a výše jednotlivých příjmů a výdajů. Rozpočty jsou analyzovány i v průběhu času. Na základě zjištěných údajů je provedena na příkladu optimalizace rozpočtu školy pro zadaný pevný počet žáků.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses