Finnacování VŠ se zaměřením na kvalitativní kriteria - Ludvík, Jiří (2013)
Bakalářská práce jako celek pojednává o financování veřejných vysokých škol v České republice. Bakalářská práce se nejprve věnuje obecně školství v České republice a charakterizuje samotný termín vysokoškolské vzdělání. Postupně se pak dostává až k problému financování veřejných vysokých škol a podrobně popisuje tento proces v České republice. Jako hlavní problém poté bakalářská práce analyzuje kvalitativní kritéria ve financování veřejných vysokých škol a nakonec zjišťuje dopad těchto dílčích ukazatelů na rozpočet Vysoké školy ekonomické v Praze.