Nutriční problém - výživa koní - Svatoň, Jindřich; Skočdopolová, Veronika; Šindelářová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá vytvořením denní krmné dávky pro různé typy koní. Cílem práce je za minimální finanční náklady vytvořit konkrétní krmnou dávku -- skládající se z různých krmiv pro koně při splnění podmínek na nutriční požadavky. Zohledněno je zde také několik dalších doporučení, která při výživě koní nesmějí být opomenuta. Při řešení této optimalizační úlohy je přihlédnuto ke stáří koně, k hmotnosti koně v dospělosti, k vynaložené koňské práci a k ročnímu období. Denní krmná dávka je sestavená a řešená pomocí lineárního programování, optimální řešení je pak nalezeno pomocí nástroje Řešitel v MS Excel 2007. Řešení úlohy má za cíl vytvořit model, který lze aplikovat v běžné praxi.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses