Veřejné výdaje v rozpočtech ČR a státní sociální podpora - Krejčí, Ondřej; Urbánek, Václav; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá především veřejnými výdaji v České republice a s tím související rozpočtovou soustavou. Kromě popisu veřejných rozpočtů a mimorozpočtových fondů a následného rozboru jejich příjmů a výdajů je v práci kladen důraz na veřejné výdaje na sociální politiku, konkrétně na sociální zabezpečení. Podrobněji je poté rozebrán i systém státní sociální podpory, jež je jedním ze tří oblastí sociálního zabezpečení ČR. Následně byly rozebrány jednotlivé dávky, jež systém státní sociální podpory obsahuje. V poslední části práce je pak podrobněji rozebrán rodičovský příspěvek, jenž je hlavním nástrojem rodinné politiky v České republice. Tato část je posléze doplněna i o návrhy na změny v poskytování tohoto příspěvku.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses