Komparace korporátní daně z příjmů v České republice a ve vybraných asijských státech - Štursová, Lucie; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá tématem korporátního zdanění firemních příjmů, konkrétně porovnáním tohoto typu zdanění v České republice, na Taiwanu a v Singapuru. Cílem je seznámit čtenáře se shodnými a odlišnými prvky korporátní daně a zhodnotit výhodnost jednotlivých systémů pro potenciálního investora. První část práce se věnuje teoretickým aspektům korporátní daně z příjmů a vymezení základních pojmů. Následující části se zabývají systémem korporátní daně v porovnávaných státech a popisují jak strukturu a rozsah daní, tak i samotnou konstrukci daně z příjmů společností v daných zemích. Závěr obsahuje shrnutí výsledků vycházející z předchozí analýzy.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses