Počítačové systémy pro vícekriteriální hodnocení variant a jejich vzájemné porovnání - Kvasničková, Marie (2013)
Oblast vícektriteriálního rozhodování můžeme rozdělit na dvě základní kategorie, konkrétně na vícekriteriální hodnocení variant (VHV) a vícekriteriální programování. V této bakalářské práci se zabývám tou jednodušší z nich a to VHV. Analýza těchto úloh se zpravidla provádí za pomoci některého ze specializovaných počítačových systémů, bez kterých se dnes už prakticky nelze obejít. Ať už to jsou doplňky aplikace MS Excel, samostatné programy či systémy v prostředí internetu, dostupné skrze webový prohlížeč. Cílem předkládané bakalářské práce je vyzkoušet tyto softwary, jež jsou dostupné jak na českém tak i zahraničním trhu. Dále zjistit, jaké možnosti nabízí, jak jsou uživatelsky přívětivé, a v neposlední řadě pak porovnat tyto programy mezi sebou.