Daň z nehnuteľností na Slovensku - Scholtz, Michal (2013)
Práca v prvej časti rozoberá fiškálnu decentralizáciu a podrobne sa venuje reformným krokom Slovenskej republiky a vývoju rozpočtového určenia daní. Druhá časť porovnáva zákon č. 317/1992 Z.z., o dani z nehnuteľnosti a zákon č. 582/2004 Z.z., o miestnych daniach. Hlavná časť kapitoly je venovaná analýze hospodáreniu vybraných obcí a sledovaniu právomocí, ktoré mestá v rokoch 2006 až 2011 využili. Tretia časť tieto zistenia zhodnocuje a poskytuje rozbor správania sa miest v sledovanom období.