Daň z nehnuteľností na Slovensku - Scholtz, Michal; Sedmihradská, Lucie; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práca v prvej časti rozoberá fiškálnu decentralizáciu a podrobne sa venuje reformným krokom Slovenskej republiky a vývoju rozpočtového určenia daní. Druhá časť porovnáva zákon č. 317/1992 Z.z., o dani z nehnuteľnosti a zákon č. 582/2004 Z.z., o miestnych daniach. Hlavná časť kapitoly je venovaná analýze hospodáreniu vybraných obcí a sledovaniu právomocí, ktoré mestá v rokoch 2006 až 2011 využili. Tretia časť tieto zistenia zhodnocuje a poskytuje rozbor správania sa miest v sledovanom období.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses