Interpretační spory o Baťu v systémových zvratech - Váchová, Kateřina; Rataj, Jan, 1951-; Martínek, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce má za úkol vyzkoumat a zhodnotit stav vědeckých prací a literatury o firmě Baťa, a.s., jejím zakladateli Tomáši Baťovi a jeho pokračovatelích Janu Antonínovi Baťovi a Tomáši Janu Baťovi. Dívá se na dobu stalinistickou, kdy byla vydávána díla protibaťovská a na dobu po roce 1989, kde se psaly tendenční knihy. V první kapitole popisuji Baťův sociální systém zavedený ve Zlíně, jeho výhody a nevýhody. Dále se zaměřuji na komunistická díla, která kritizovala Baťovy závody i celý systém. V poslední kapitole podávám důkazy o tom, že po roce 1989 mnozí autoři vkládali do Tomáše Jana Bati své naděje a obdivovali firmu Baťa, a.s.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses