Komparace zdanění závislé a nezávislé činnosti nyní a od roku 2015 - Dolejšová, Světlana; Vančurová, Alena, 1957-; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou zdanění fyzických osob -- závislé a nezávislé činnosti v roce 2012 době s navrhovaným stavem dle zákona č. 458/2011 Sb., o změně zákonů související se zřízením jednotného inkasního místa a dalších změnách daňových a pojistných zákonů. V průběhu práce jsou komentovány nejdůležitější změny, ke kterým dojde, a to, jak se tyto změny promítnou do zdanění vybraných skupin plátců daně. V průběhu zpracování práce byl přijat Zákon č. 500/2012, který má úzkou souvislost k dani z příjmů fyzických osob. Některé zásadní změny, které budou dle tohoto zákona uplatňovány ve zdanění příjmů fyzických osob v letech 2013 -- 2015, jsou rovněž na příslušných místech bakalářské práce zmíněny.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses