Dopad zvýšení sazby DPH na pravidelnou hromadnou přepravu osob - Kratochvílová, Eliška; Slintáková, Barbora; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá incidencí změny snížené sazby DPH, jež se uskutečnila ke dni 1. 1. 2012. Úvodní část práce se soustředí na vymezení základních pojmů týkajících se DPH, jeho sazeb a harmonizace. Druhá, teoretická kapitola vysvětluje především pojem daňové incidence a její měření. Cílem práce je analyzovat dopad meziroční změny snížené sazby DPH na ceny pravidelné hromadné přepravy osob. Této analýze je věnována závěrečná část práce. Dopad je u jednotlivých provozovatelů dopravy určen na základě porovnávání cen jízdného před změnou sazby DPH a po její změně.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses