Návratnost investic do vysokoškolského vzdělání podle země původu - Dlabáčková, Dorota; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se věnuje komparaci návratnosti investic do vysokoškolského vzdělání podle země původu vybraných skupin studentů na českých vysokých školách. První část práce se věnuje definováním vysokoškolského vzdělávání jako ekonomického statku a jeho systému financování v České republice. Dále pak je rozebírán pojem lidský kapitál, jeho historie, metody a typy návratnosti investic do vysokoškolského vzdělání. Ve druhé části jsou definovány základní předpoklady pro analýzu a provedena kalkulace návratnosti investic do vysokoškolského vzdělání vybraných skupin studentů podle stanovené metody výpočtu. Komparace návratnosti investic je provedena na třech skupinách studentů dle počtu na českých vysokých školách, tj. čeští, slovenští a ruští studenti.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses