Predikce daňových příjmů krajů - Plocková, Monika; Sedmihradská, Lucie; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu predikcí daňových příjmů krajů. Důraz je kladen na zjištění, zda tyto predikce nejsou svými tvůrci záměrně zkreslovány. Hodnoceny jsou predikce všech krajů, s výjimkou Hl. města Prahy, pro nějž platí odlišná pravidla rozpočtového určení daní. Vedle vyčíslení odchylek skutečného inkasa daňových příjmů a predikcí jednotlivých krajů, jejich vyhodnocení a zkoumání možného systematického zkreslování predikcí se práce dále zabývá srovnáním chyb krajů a chyb, kterých se ve svých predikcích dopouští Ministerstvo financí České republiky. Teze záměrného zkreslování objemu daňových příjmů nebyla na základě provedených statistických analýz potvrzena. Vyvrácena je i myšlenka, že kraje sestavují své predikce podle predikcí MF ČR, které jsou jim k dispozici před vytvořením vlastní předpovědi.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses