Financování vysokých škol v ČR a ve Švédsku - Mičková, Klára; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá tématem financování školství v České republice a Švédsku na jednotlivých úrovních vzdělávání. V práci je charakterizována organizace a struktura vzdělávacích soustav v obou zemích a analyzovány jednotlivé metody financování. V hlavní části práce jsou porovnávány způsoby financování vzdělávacích struktur se zdůrazněním rozdílů mezi oběma zeměmi a problematických aspektů souvisejících s českým školským systémem, které vyplývají z této komparace. V závěru jsou nastíněny návrhy na převzetí určitých prvků ze švédského do českého modelu financování vzdělávání a další možná řešení problematických rysů našeho systému.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses