Problematika zaměstnávání osob se zdravotním postižením v rámci platného právního systému ČR - Dík, Lukáš (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením. První část této práce je věnována politice zaměstnanosti a vývoje přístupu k této skupině osob. Dále se práce věnuje vymezení osob zdravotně postižených a jednotlivým prvkům aktivní politiky, kterou se snaží stát motivovat k vyšší míře zaměstnávání postižených osob. Stěžejní části práce je dotazníkové šetření a analýza, včetně studie Ministerstva práce a sociálních věcí. Práce také obsahuje doporučené legislativní změny, seznam příloh, v němž jsou přiloženy jednotlivé dotazníky a grafické znázornění jejich výstupů a tabulkové vyjádření vývoje v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením.