Analýza nově vzniklého druhého důchodového pilíře v ČR z pohledu potenciálního klienta - Vaculová, Ilona (2013)
Předmětem této bakalářské práce je nově vzniklý pilíř důchodového systému České republiky, který je součástí právě probíhající důchodové reformy. Práce se nejprve zaměří na charakteristiku důchodových systémů, systém České republiky do konce roku 2012 a na nutnost důchodové reformy. Jádro práce je věnováno druhému pilíři, jeho analýze a perspektivě. Součástí práce je dotazníkové šetření a případová studie, která má za cíl zjistit, pro které skupiny občanů, jež jsou roděleni dle výše svých příjmů, se vstup do druhého pilíře v komparaci s jinými spořícími produkty na finančním trhu vyplatí. V závěru práce se na základě získaných poznatků posuzuje výhodnost vstupu do druhého pilíře z pohledu potenciálních klientů.