Prezidentské volby v USA 2012 vliv nových médií na volební kampaň - Chrtová, Michaela (2013)
Diplomová práce se zabývá vlivem nových médií na vedení politické kampaně. Vychází z teorií politické komunikace a nových médií, které porovnává s reálným využitím těchto médií při organizaci prezidentské kampaně v USA v roce 2012. Práce je rozdělena do tří kapitol, z nichž první se zabývá teoretickým rámcem nových médií a politické komunikace, včetně nastínění historického vývoje a největších změn, které v této oblasti proběhly v druhé polovině 20. století. Ve druhé kapitole je rozveden systém a milníky amerických prezidentských voleb, jenž se značně liší od voleb evropských. Svůj prostor dostal i rozbor obou kampaní, republikánské i demokratické. Poslední kapitola práce se zabývá konkrétním využitím nových médií v rámci vedení prezidentské kampaně. Jednotlivé podkapitoly jsou věnovány prezidentským debatám, jež tvoří důležitou součást kampaně, obrazu kandidátů v zahraničí, negativní kampani šířené zejména pomocí sociálních sítí a konktrétnímu užití nových médií kampaněmi. Důležitou součástí amerického volebního systému jsou i dobrovolnické týmy účastnící se kampaní, proto se i jimi jedna podkapitola zabývá.