Kongresový cestovní ruch v Praze - Aleksičová, Tatjana (2012)
Diplomová práce je zaměřená na kongresový cestovní ruch v Praze, která je hlavní kongresovou destinací České republiky. První část práce si klade za cíl charakterizování a zmapování kongresového cestovního ruchu v Praze s důrazem na potenciál Prahy jako kongresové destinace. Dále zde budou popsány mechanismy domácího i zahraničního trhu kongresového cestovního ruchu včetně subjektů, které na nich působí. Předmětem další části práce je srovnání Prahy s vybranými kongresovými destinacemi. V poslední části práce bude analyzována společnost GUARANT International, která je představitelem profesionálního organizátora kongresů a konferencí v Praze. Cílem analýzy je zhodnocení postavení společnosti na domácím i zahraničním trhu, k čemuž bude použita analýza konkurence. V poslední části práce bude provedena SWOT analýza jejíž výsledky budou srovnány s novou strategií společnosti.