Hlavní specifika a rozvojové trendy německé památkové péče v oblasti ekonomizace hmotného kulturního dědictví - Vořechovský, Jan; Patočka, Jiří, 1951-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem práce je komplexní uchopení podstatných faktorů intervenujících do chodu a organizační struktury památkové péče ve Spolkové republice Německo v návaznosti na Švýcarskou konfederaci. Práce se soustředí na problematiku finanční podpory památkových objektů v závislosti na typu vlastnictví památek, zvláště pak ve veřejné správě. Pozornost je zde věnována i perspektivám udržení kontinuity a dlouhodobé efektivity projektů z hlediska disponibilních společenských nástrojů. Po přečtení této práce tak bude čtenář schopen se orientovat v systému a nástrojích památkové péče obou zemí, či určit efektivitu vynaložených finančních prostředků na kulturu v evropských zemích.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses