Činnost zahraniční produkční společnosti při realizaci filmového projektu - Holmanová, Nikol (2012)
Cílem této diplomové práce je objasnit fungování produkčních společností, producentů a produkčních manažerů. Nejprve se práce věnuje podpoře kinematografie a to jak zahraniční, tak pro srovnání i české. Druhá část je rozdělena do přípravné fáze, vlastního natáčení a postprodukce, přičemž detailněji je pojednáno o přípravné fázi. Jsou zde přiblíženy náročnější činnosti typu sestavování harmonogramu a rozpočtu, hledání vhodného místa k natáčení či využití speciálního softwaru. V závěru byla potvrzena hypotéza popsaná v úvodu, že činnost producenta je ve své podstatě funkcí manažerskou.