Činnost zahraniční produkční společnosti při realizaci filmového projektu - Holmanová, Nikol; Hanzlík, Jan, 1979-; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je objasnit fungování produkčních společností, producentů a produkčních manažerů. Nejprve se práce věnuje podpoře kinematografie a to jak zahraniční, tak pro srovnání i české. Druhá část je rozdělena do přípravné fáze, vlastního natáčení a postprodukce, přičemž detailněji je pojednáno o přípravné fázi. Jsou zde přiblíženy náročnější činnosti typu sestavování harmonogramu a rozpočtu, hledání vhodného místa k natáčení či využití speciálního softwaru. V závěru byla potvrzena hypotéza popsaná v úvodu, že činnost producenta je ve své podstatě funkcí manažerskou.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses