Využití kalkulace v řízení konkrétního podniku - Schreiber, Filip; Fibírová, Jana, 1951-; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá kalkulacemi nákladů. První kapitola je věnováná základním pojmům v oblasti kalkulace nákladů. Kapitola 2 se zabývá problematikou přiřazování nákladů předmětu kalkulace. Kapitola 3 se pak věnuje moderním kalkulačním metodám - kalkulaci s přiřazováním nákladů aktivitám a strategickým kalkulacím - kalkulace cílových nákladů a kalkualce životního cyklu. Následuje praktická část, jejímž cílem je zdokonalit dosavadní kalkulace nákladů a kalkulační systém konkrétního podniku. Poté, co je analyzován dosavadní kalkulační systém a jsou nalezeny problémové a nedostatkové oblasti, je hledáno řešení, jak tyto nedostatky odstranit a navrhnout kalkulace nákladů a celý kalkulační systém optimální pro danou společnost. Praktická část také obsahuje konkrétní příklad kalkulace s přiřazováním nákladů aktivitám, příklad kalkulace cílových nákladů a příklad kalkulace životního cyklu.
Vedoucí práce: Jana Fibírová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses